DSC_0281.JPG

Ik word gelukkig als ik mensen kan laten groeien

als persoon en als professional.  

Tikhodza wie?

Hoi, ik ben Barbara, bijna 40-er, levensgenieter en drijvende kracht achter Tikhodza.  

Tikhodza staat voor ‘We kunnen het’ en dat is iets waar ik stellig in geloof.  Samen kunnen we het.  

Eenvoud in de complexiteit brengen, orde in de chaos scheppen.

Ik word gelukkig als ik mensen kan laten groeien als persoon en professional.  Samenwerken om zo mooie dingen te realiseren, is wat mij motiveert.  Mensen zien schitteren in wat ze doen, geeft me energie.

 

Ik geloof heel sterk in persoonlijke ontwikkeling, de kracht van de natuur als inspiratiebron en in het cliché ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’.  En dat vertaalt zich in mijn dagdagelijkse leven.

Ik houd van reizen en het leven binnen andere culturen, een lekkere maaltijd en een goed glas wijn in het gezelschap van vrienden en familie.

Voor mij hoeft het allemaal niet groots en veel te zijn: ik ben het meest in mijn nopjes op die alledaagse momenten en laat me graag verrassen door de wonderen van iedere dag.

 

Als nieuwsgierig en leergierig Aagje heb ik een zwak voor boekenwinkels.  Ze weten me altijd te verleiden, waar ook ter wereld.  Ik neem er graag de tijd voor om te snuisteren, om te ontdekken, om te leren.

Ik bouw nu eenmaal graag mijn kennis uit om die dan weer met anderen te kunnen delen.

 

 

Mijn liefde voor andere culturen bracht me in 2012 naar Zambia waar ik een jaar als vrijwilliger zou werken.  

De kennis die ik als people, project en business manager in België opdeed, kon ik daar gebruiken om verbetertrajecten te initiëren, actieplannen op te zetten en … mensen te laten groeien.

Dat jaar veranderde mijn blik op de wereld voorgoed.  Het gaf  mijn leven een andere wending en daar wilde ik wat mee gaan doen.

 

Eentje is geentje, hoor je wel eens zeggen en inderdaad, dat ene jaar was niet genoeg om mijn honger te stillen en ook 2013 bracht ik grotendeels als vrijwilliger voor andere projecten in Zambia door.

 

Tijdens deze 2 jaren kwam ik mezelf regelmatig tegen, en ja hoor, de emoties vierden bij momenten hoogtij.  Ik leerde mezelf beter kennen en kreeg inzichten over hoe ik verder wilde met mijn leven en ook wat ik vooral niet meer wilde.  

De rat race.

 

Het heeft me nog een aantal uitputtingsslagen en professionele omzwervingen gekost om uiteindelijk beslissingen voor mezelf te nemen en te gaan voor wat me altijd al heel veel energie heeft gegeven.  Mensen laten groeien als persoon en als professional, hen challengen wanneer ze vastzitten, hen inspireren en activeren.

 

En daarenboven, mijn tijd te besteden aan zaken die er voor mij echt toe doen.  

 

Niet meer te ‘moeten’ voldoen aan de verwachtingen van anderen maar vooral een zaak uitbouwen waarvan ik energie krijg.  Waarin ik mijn hart kan volgen en kan  bijdragen aan een betere wereld. Want ja, daar droom ik toch nog altijd van.

CV.

In 2002 studeerde ik af als Master in de Handelswetenschappen met een major in Internationale Betrekkingen.

De verschillende rollen die ik als professional mocht uitoefenen, gaven me de kans te genieten van uiteenlopende opleidingen en me verder te bekwamen in: 

persoonlijk leiderschap,  

people & project management

sales & business management.

Mijn leven in Afrika deed me ook besluiten een opleiding in ontwikkelingssamenwerking te doen die mijn blik op de wereld nog een extra dimensie gaf.

In 2020 volgde ik een opleiding tot Professioneel Coach.

Schermafbeelding 2020-07-09 om 18.55.04.
DSCN1235.jpg