DSC_0616.JPG

Bewust
stil staan
om vooruit
te gaan

sparringsessie

Stil staan is vooruit gaan

Trop is teveel en teveel is trop.

Je wringt jezelf in duizend bochten om voor iedereen goed te doen.

Je leven raast voorbij maar je haalt er slechts weinig voldoening uit.

Je voelt dat er iets niet klopt maar je kan er de vinger niet op leggen.

Je hebt je al suf gedacht over hoe het anders aan te pakken maar je geraakt er niet uit.

Wel, beeld je eens in hoe het zou zijn als…

… je even zou kunnen stilstaan om echt te kijken naar wat er schort

… je handvatten en ideeën zou hebben om verandering aan te brengen

… je meer voor jezelf zou kunnen opkomen

… je zou gaan doen wat jij echt wilt

Dat jij heel bewust voor jezelf kan kiezen?

 

Ik hoor je al denken, die heeft makkelijk praten, die heeft het allemaal voor mekaar.  Sta me dan toe jou even tegen te spreken.

Ik heb het niet allemaal voor mekaar, zeker niet.  Het snel snel vooruit gaan om toch maar niet in de spiegel te moeten kijken, is me helemaal niet vreemd.  Het negeren van gevoelens en emoties is toch lekker makkelijk om vooral niet te moeten stilstaan bij wat niet klopt.

 

Ja, stilstaan is confronterend.

Laat je dingen ontdekken die je misschien met de mantel der liefde toedekt.

Om toch maar niet te moeten toegeven dat het voor jou niet werkt.  Dat het knaagt.  Dat het jou energie kost.

 

Stilstaan gaat om vertragen.  Om de tijd nemen om even helemaal anders naar de dingen te kijken.  Om op die rode stop-knop te drukken en voor jezelf te bepalen dat het zo niet langer kan. 

 

Je vindt dat misschien nog wat spannend.  En daarom heb je het jezelf misschien nog niet gegund om de tijd te nemen en te reflecteren… over wat voor jou echt belangrijk is.  Wat voor jou echt telt. 

 

Jezelf de kans geven om stil te staan, vraagt moed.  Kiezen voor jezelf vraagt durf.  Om in de ogen te kijken wat niet gezien wil worden.

Het gaat erom dat jij het heft in eigen handen gaat nemen.  Dat je bewust voor jezelf kiest.  Stap voor stap. 

En dat is wat ik jou leer tijdens een sparringsessie.

Samen gaan we aan de slag met iets waar je vandaag mee worstelt.  Een issue waar je graag vooruitgang in wil maken.  Waar je zelf niet uitgeraakt.

Ik help jou met concrete vragen en praktische oefeningen te ontdekken wat er verscholen zit achter datgene wat jou bezig houdt.  Die inzichten brengen jou tot manieren om er op een andere manier mee om te gaan.

Jij bepaalt jouw eigen acties.  Jij beslist wat je na ons gesprek gaat toepassen en wat niet.

Ik help jou om dit helder te krijgen.

En neen, één gesprek is niet alles zaligmakend.  Dat zal je mij nooit horen beweren.  Daar geloof ik zelf niet in. 

 

Maar, het kan wel dingen duidelijk maken.  Het kan jou in beweging brengen. 

Het kan het begin zijn van een mooie reis.  Waarin je steeds dichter bij jezelf komt.  En steeds bewuster voor jezelf zal gaan kiezen.

Hoe gaat dat nu in zijn werk zo’n sparringsessie?

Jij meldt je met een vraag aan en samen gaan we aan de slag.  Ik stel vragen en laat je oefeningen doen.  

De antwoorden komen van jou.  Ik ben er sterk van overtuigd dat ze diep vanbinnen te vinden zijn, als jij jezelf toelaat ze naar boven te laten komen.

 

Na de sessie heb je een aantal concrete en toepasbare ideeën over hoe je de dingen waar je tegenaan loopt anders kan gaan aanpakken.  

Wat je van mij mag verwachten

Tijdens deze sparringsessie ben ik de vrouw die jou, met soms wat vervelende vragen en minder evidente oefeningen jouw coach, aanmoedigt om verder te kijken dan wat je al weet.  Die jou uitdaagt om een laagje dieper te gaan graven om zo te ontdekken wat er echt speelt.  Ik ben jouw coach, jouw sparringpartner, die jou begeleidt richting concrete acties die voor jou goed voelen.

 

Een sessie is op jouw maat want ik vind het belangrijk om jouw proces te volgen.  Dat betekent dat ik in tijdens het gesprek mijn vragen en oefeningen op jou afstem.  Op datgene waar jij nood aan hebt.  Want, ik ben ervan overtuigd dat het natuurlijke proces de beste antwoorden biedt.  Waarbij inzichten vanuit jouw hart en buik komen.  ​

 

En ik herhaal, jij beslist nadien hoe je ermee verder gaat.

Want jij, jij hebt zelf het stuur in handen.

 

Klinkt dat allemaal nogal spannend.  Dat kan ik me goed inbeelden.  Daarin sta je niet alleen.  Weet dat verandering pas kan plaatsvinden als jij een eerste stap zet. 

Nog even alles op een rij

Gratis kennismakingsgesprek

We gaan niet zomaar in zee, neen, we hebben eerst een klikgesprek.  Want, ik wil dat je zelf ontdekt ontdekken of ik jou als coach kan helpen bij jouw uitdaging.  Ik wil dat je inzicht in krijgt in  wie ik ben en hoe ik tewerk ga zodat we beiden kunnen voelen of die persoonlijke klik er is.  En uiteraard wil ik de vragen die je nog hebt ook graag beantwoorden.

Sparringsessie

Een sessie kan een uur tot anderhalf uur duren. De keuze ligt daarin bij jou en mag je me bij het inplannen van het gesprek doorgeven.

Wat is jouw investering?

Jouw investering in jezelf voor een sparringsessie bedraagt 70 euro per uur (incl BTW)

 

Ben je nu nieuwsgierig geworden, roept dat stemmetje in jouw hoofd ‘yes, dit is wat ik nodig heb’ of heb je toch nog vragen?

Stuur me een mailtje via barbara@tikhodza.com

Heel graag tot binnenkort!